Over ons

Wij zijn een groep ervaringsgenoten die allemaal te maken hebben gehad met een moeilijke periode in ons leven (of nog in deze periode ziten) veelal door psychische problemen. We moeten daar allemaal van herstellen, de één is daar al wat verder in dan de ander.  Het is een proces waar je zelf doorheen moet, een weg die je zelf moet afleggen. Onze insteek is daarbij: Je doet het wel zelf, maar dat hoeft niet alleen. Culemborg Herstelt helpt je graag op je zoektocht naar herstel. Herstel betekent niet dat je helemaal vrij bent van klachten, maar wel dat je een leuk, waardevol leven kunt leiden en weer verschillende rollen in de maatschappij kunt vervullen.

omdenken boeddha sterk

Culemborg Herstelt ondersteunt mensen bij het (weer) oppakken van activiteiten, het vertellen van je verhaal, en het onderweg vergroten van je zelfvertrouwen. Ons motto is hierbij ‘voor-door-met’ de mensen met de ervaring, dus altijd op basis van gelijkheid en gelijkwaardigheid. Elke woensdagochtend, van 10 uur tot 12 uur, schenken we daarom een ‘Kopje koffie met ervaring’ in Z-café Zorg en Ontmoeting. Je bent van harte welkom om ons daar te ontmoeten. Vindt je het spannend, wat we heel goed begrijpen, dan kun je ook eerst contact leggen via een mailtje.

Culemborg Herstelt werkt met, voor en door mensen met een psychische kwetsbaarheid, we zijn allemaal ervaringsgenoten. We hebben allemaal aan den lijve ondervonden hoe lastig het soms kan zijn, om persoonlijke en maatschappelijke rollen weer op te pakken na een ingrijpende levensgebeurtenis.  Veel mensen hebben op hun weg naar herstel veel gehad aan contact met anderen, die soortgelijke dingen hadden meegemaakt. Ook kunnen herstelcursussen  positief werken.

Culemborg Herstelt wil graag andere Culemborgers ondersteunen op hun reis naar herstel. We willen graag naast mensen gaan staan. We willen hierbij aansluiten op de leefwereld van mensen, dus we hebben het niet over diagnose of indicatie, maar werken vanuit de vraag of vragen die mensen hebben voor hun eigen leven. We nemen die vragen niet over, maar willen alleen handvatten aanreiken, zodat mensen met meer zelfvertrouwen en hervonden eigen kracht, de eigen regie (weer) op kunnen en durven pakken in dit proces. Het principe van ‘voor-door-met’, waarin mensen met gelijksoortige ervaringen elkaar een stuk op weg helpen, is hierbij onze leidraad.

elkaar-begrijpen

Bij Culemborg Herstelt begrijpen we elkaar!