José Smit publiceert boek over haar ervaring met psychose

Op haar 49e kreeg José Smit haar eerste psychose die drieënhalf jaar duurde. In het ontstaan daarvan speelden de overgang en Kundalini (de basisenergie van het yoga-pad) een rol. Door de psychose verloor ze haar werk en haar sociale contacten. Ze was alleen met de stemmen in haar hoofd. Na anderhalf jaar werd ze gedwongen opgenomen. Over deze periode en over hoe ze daarna tot herstel kwam, schreef ze het boek ‘De droom, de dood en het leven’. Met dit boek wil ze ervaringsgenoten laten zien dat een psychose je iets over jezelf kan vertellen en dus zinvol kan zijn. Ook hoopt ze dat de psychiatrie een meer holistische kijk op psychose gaat ontwikkelen. Voor mensen die het zelf niet kennen, geeft het boek een idee van hoe het is om een psychose te hebben en ervan te herstellen. José’s boek is online en via de boekhandel te bestellen.

Tijdens het kopje koffie met ervaring van Culemborg Herstelt op woensdag 29 mei 2019, om 11:00 presenteert José Smit haar boek ‘De droom, de dood en het leven’. Ze vertelt erover, leest eruit voor en gaat erover in gesprek. Geïnteresseerden zijn van harte welkom in het Z-café, Ridderstraat 4 in Culemborg.

Bekijk hier het artikel in de Culemborgse Courant.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *